2107118
Geld

Snel: zelf bezwaar maken tegen spaartaks

Staatssecretaris Menno Snel (Financiën)

Staatssecretaris Menno Snel (Financiën)

Amsterdam - De collectieve procedure van de Bond van Belastingbetalers tegen de nieuwe vermogensrendementsheffing, staat niet zomaar voor iedereen open. Wie wil meedoen, moet zelf bezwaar maken tegen zijn eigen belastingaanslag, waarschuwt staatssecretaris Snel (Financiën).

Staatssecretaris Menno Snel (Financiën)

Staatssecretaris Menno Snel (Financiën)

De Bond voor Belastingbetalers kondigde onlangs voor de tweede keer aan in het geweer te komen tegen de vermogensrendementsheffing, in de volksmond ook wel ’spaartaks’. Na de strijd tegen de oude vermogenstaks, waar iedereen 30% belasting betaalde over een fictief rendement van 4%, wil de Bond ook het nieuwe stelsel van tafel hebben. Daarin zijn er drie schijven van fictieve rendementen: wie meer vermogen heeft, wordt geacht ook een hoger rendement te halen.

Maar niet alleen het stelsel is veranderd, ook de manier waarop mensen bezwaar moeten maken. Zelfs nu er een collectieve procedure is opgestart, moeten mensen eerst individueel bezwaar aantekenen, aldus Snel. Voor de aangifte over het jaar 2017 hebben mensen tot 15 juli 2018 de tijd.