Nieuws/Financieel
2110977476
Financieel

’Absurd duur’ Tesla wint op Wall Street

NEW YORK (AFN) - Ondanks een negatief rapport van Bank of America, die de hype onterecht vindt, steeg Tesla woensdag verder op Wall Street. De algehele stemming werd licht gedrukt door de oplopende spanningen tussen China en de VS en de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd. Verder verwerken Amerikaanse beleggers weer een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten.

De Dow-Jonesindex stond om half negen 0,2 procent hoger op 26.885 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,1 procent bij, tot 3261 punten. Techbeurs Nasdaq zakte 0,2 procent tot 10.655 punten.

Tesla klom 0,5 procent. Bank of America noemde in een rapport tien redenen om voorzichtig te zijn, zoals een mogelijke aandelenuitgifte en vraagtekens of de autofabrikant de komende kwartalen wel winstgevend kan blijven. De bank hanteert een koersdoel van 800 dollar, bijna de helft onder de huidige koers die dit jaar vrijwel verviervoudigd is.

China

De Amerikaanse regering heeft de sluiting van een Chinees consulaat in de Texaanse stad Houston geëist. Washington zegt met de stap Amerikaanse belangen te willen beschermen. China noemt de sluiting een schandalige zet en een politieke provocatie en dreigt met vergelding.

Luchtvaartmaatschappij United Airlines (min 0,9 procent) was een van de bedrijven dat de boeken opende. United leed in het tweede kwartaal een verlies van 1,6 miljard dollar door de coronacrisis en sprak van de moeilijkste periode uit zijn 94-jarige bestaan.

Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, leverde 6,8 procent in. Het gebruik van Snapchat is afgelopen kwartaal opnieuw toegenomen, maar de aanwas van nieuwe gebruikers was wel minder sterk dan Snap zelf had voorzien.

Chipproducent Texas Instruments (min 2,6 procent) kwam met gunstige vooruitzichten. Ook biotechnoloog Biogen (plus 1,1 procent), winkelketen Best Buy (plus 7,4 procent) en oliedienstverlener Baker Hughes (plus 1,2 procent) gaven een inkijkje in de boeken

Farmaceut Pfizer werd 4,6 procent hoger gezet. De Amerikaanse regering heeft 100 miljoen doses van het potentiële coronavaccin gekocht dat Pfizer ontwikkelt met de Duitse biotechnoloog BioNTech voor bijna 2 miljard dollar. De VS namen een optie op nog eens 500 miljoen doses.

Muziekstreamingdienst Spotify maakte een koerssprongetje van 5 procent na de bekendmaking van een meerjarig samenwerkingsverband met platenmaatschappij Universal Music Group.