Financieel/Geld
2116219470
Geld

Basketballers zijn het duurst uit

Haarlem - Basketballen was al een dure sport, maar de contributie dreigt de doorgaans boomlange spelers nu echt boven het hoofd te groeien. Het lidmaatschapsgeld voor basketballers is gestegen tot €279 per jaar, blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut. Dat is 3% sneller dan de inflatie. Ook voetballers zagen hun contributie in 2019-2020 harder stijgen dan de inflatie.

Vooral in Groningen is basketballen duur: €318 per jaar. Ook in Drenthe, Zuid-Holland en Utrecht zijn met contributies boven de €300 dure basketbalprovincies.

Bij de meeste sportverenigingen is de contributiestijging ongeveer in pas met de inflatie, blijkt uit het onderzoek onder bijna 3000 clubs.

Korfbal en rugby, allebei gemiddeld jaarlijks €231 voor seniorleden, zijn na basketbal het duurst, maar daar loopt de contributiestijging in de pas met de inflatie (korfbal) of zelfs iets minder snel (rugby). Ook tennissers zien hun contributie minder hard oplopen dan andere kosten.

Tickets voor het zwembad en voor de ijsbaan zijn allebei met 3% gestegen het afgelopen jaar, gecorrigeerd voor inflatie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop