Nieuws/Financieel
2121232483
Financieel

Deutsche Bank doorstaat Amerikaanse stresstest

New York - De Amerikaanse tak van Deutsche Bank is geslaagd voor de stresstest van de Amerikaanse Federal Reserve. Ook alle andere financiële instellingen die door de toezichthouder werden getest, kwamen door de jaarlijkse keuring.

De afgelopen drie jaar slaagde het onderdeel van Deutsche Bank niet voor het belangrijke examen. Twee andere banken, JPMorgan Chase en Capital One Financial, slaagden nadat ze hun voorstellen om kapitaal uit te keren aan aandeelhouders bijstelden. Ook de Amerikaanse tak van Credit Suisse moest wat plannen aanpassen.

JPMorgan Chase kondigde direct aan dat het voor ruim 29 miljard dollar aan eigen aandelen gaat inkopen en het dividend op gaat voeren. Wells Fargo komt met een aandeleninkoopprogramma van meer dan 23 miljard dollar en voert ook zijn dividend op. Morgan Stanley vergroot zijn inkoop naar 6 miljard dollar en Citi gaat, naast het opvoeren van zijn dividend, voor zo'n 17 miljard dollar aan effecten inkopen. Goldman Sachs kwam met een inkoopprogramma van 7 miljard dollar.