Nieuws/Financieel
2121450872
Financieel

106.000 bedrijven vragen steun loonkosten

DEN HAAG (ANP) - Meer dan honderdduizend bedrijven die de omzet zien dalen wegens de coronacrisis, hebben aangeklopt bij het UWV voor een tegemoetkoming in de loonkosten.

Dat laat de uitkeringsinstantie weten.

Naar schatting is zo’n 1,6 miljard euro uitgekeerd aan 88.252 werkgevers. Bedrijven die een beroep doen op de zogenoemde NOW-regeling kunnen, afhankelijk van hun omzetdaling, tot 90 procent van de loonkosten vergoed krijgen.

Het gaat om zo’n 106.000 aanvragers sinds het loket werd geopend op 6 april. Verantwoordelijk minister Wouter Koolmees zei voordat de regeling werd opengesteld dat hij verwachtte dat zo’n 100.000 tot 150.000 werkgevers een beroep zouden doen op de regeling.

Tweede steunpakket

Bedrijven hebben nog tot 31 mei om NOW aan te vragen. Voor die tijd hoopt het kabinet met meer duidelijkheid te komen over een tweede steunpakket voor noodlijdende bedrijven.

Eerder liet het UWV weten dat bedrijven die NOW aanvragen gemiddeld bijna driekwart van hun omzet verliezen.

Hoelang blijft het kabinet ondernemers steunen en wanneer zijn faillissementen onontkoombaar? Dat en meer in de podcast Kwestie van Centen, met Martin Visser en Herman Stam. Luister ’m hier: