Nieuws/Financieel
2124545
Financieel

Nasdaq piekt met steun van Apple

New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen vervolgden de weg omhoog bij de start van de nieuwe handelsweek met een nieuwe piek voor technologiebeurs Nasdaq. Het sterke banenrapport in de VS van afgelopen vrijdag hield de koopbereidheid in stand. Zorgen over de wereldwijde handelsspanningen verdwenen verder naar de achtergrond. Apple scherpte de recordstand verder aan.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,7% hoger op 24.814 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,5% tot 2747 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,7 procent tot 7606 punten.

Aan het handelsfront liet de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire weten dat de Verenigde Staten nog enkele dagen de tijd hebben om een handelsoorlog met hun bondgenoten te voorkomen. Komend weekeind is er een top van de regeringsleiders van de G7. Vorige week legde president Donald Trump importheffingen op bij staal en aluminium uit de Europese Unie, Canada en Mexico.

Apple werd 0,8% meer waard en klom naar het hoogste niveau ooit gesteund door het optimisme bij de start van de vierdaagse bijeenkomst van software-ontwikkelaars in San José. Zo werd aangekondigd dat de opvolger van de iOS11 besturingssoftware voor de iPhone iOS12 gaat heten die de smartphone sneller zal maken. Via Siri wordt het verder mogelijk met stemopdrachten direct apps aan het werk te zetten.

Microsoft won 0,9% en tikte eveneens een nieuw record aan. Het techbedrijf neemt codeplatform GitHub over voor zo'n $7,5 miljard in aandelen.

Facebook zakte 0,4%. Het bedrijf heeft tientallen makers van mobiele telefoons toegang gegeven tot gegevens van gebruikers van het sociale netwerk, schrijft The New York Times.