Nieuws/Financieel
2124607088
Financieel

Staking cateringmedewerkers raakt ook KLM

AMSTERDAM (ANP) - De landelijke staking door cateringmedewerkers op donderdag, raakt ook vluchten van KLM. De luchtvaartmaatschappij waarschuwt dat de catering aan boord van Europese vluchten door de staking net als eerder dit jaar tot een minimum zal worden beperkt. Vakbond FNV riep op tot een staking van 24 uur in een roep om een betere cao.

Wie met KLM naar een Europese bestemming vliegt kan er vanaf woensdagavond 20.00 uur al last van hebben. Vanaf vrijdagochtend worden Europese vluchten vertrekkend van Schiphol weer normaal gecaterd. Aan boord van intercontinentale vluchten zullen tijdens de staking geen duty-freeverkopen plaatsvinden. De werkonderbreking heeft volgens KLM geen impact op de catering aan boord van intercontinentale vluchten.

De staking donderdag is volgens FNV een vervolg op de estafettestaking in oktober. Het eindbod van werkgeversvereniging Veneca geeft volgens de bond onvoldoende verbetering voor alle 20.000 cateringmedewerkers. CNV en De Unie bereikten eerder wel een akkoord met werkgevers.