Nieuws/Financieel
2126192
Financieel

Prinses Mabel vangt miljoenen met Adyen

AMSTERDAM - De Adyen-aandelen van prinses Mabel van Oranje blijken meer dan honderd miljoen euro waard te zijn. Dat komt naar voren uit het prospectus van de aanstaande beursgang van de betalingsverwerker.

Eerder schreef De Telegraaf al dat Mabel in het lijstje van investeerders stond. Nu blijkt dat ze in totaal 545.981 aandelen in bezit heeft. Adyen maakte dinsdag bekend dat de uitgifteprijs voor de beursgang op woensdag 13 juni ligt op 220 euro tot 240 euro per aandeel. De introductieprijs geeft het totale belang van Van Oranje, aan de bovenkant van de bandbreedte, een waarde van 131 miljoen euro.

De prinses verkoopt een deel van haar aandelen, zo komt naar voren uit het document. Dat levert bovenin de bandbreedte ruim 43 miljoen euro op. Adyen regelt betalingen voor duizenden bedrijven, waaronder Facebook, Spotify, Uber en Netflix. In Nederland horen De Bijenkorf, Coolblue en Rituals tot de bekende klanten.

Naast de prinses hebben ook oprichters Pieter van der Does en Arnout Schuijff grote belangen in Adyen. Van der Does is daarbij tussen de 354 miljoen tot 386 miljoen euro waard en Schuijff tussen de 475 tot 519 miljoen euro waard. Adyen zelf wordt gewaardeerd op meer dan 7 miljard euro.