Nieuws/Financieel
2131213095
Financieel

Chinese KLM-partners leveren karrenvracht aan mondkapjes

Na de gulle gift van de Chinese luchtvaartmaatschappij Xiamen Air eerder deze week hebben de KLM-partners China Eastern en China Southern zaterdag gezamenlijk op Schiphol nog eens zo’n 150.000 mondkapjes en 100.000 handschoenen gedoneerd.

KLM-topman Elbers benadrukte blij te zijn met de luchtvracht van de Chinese luchtvaartpartners die voor een deel naar Nederlandse ziekenhuizen gaan.

Daarnaast is de eerste lading van een miljoenenorder uit China op Schiphol aangekomen, zo liet het ministerie van Volksgezondheid weten.

Via een speciaal distributiepunt worden de mondkapjes direct verspreid en „naar de plekken waar ze het hardst nodig zijn” gebracht.

De komende tijd verwacht Nederland nog honderdduizenden mondkapjes uit China. Het zorgministerie werkt samen met een speciaal opgericht bureau aan de inkoop van beschermingsmiddelen voor de zorg.

De zorg kampt met tekorten vanwege de aanpak van het nieuwe coronavirus. De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care heeft ook andere sectoren opgeroepen mondkapjes te leveren.