Nieuws/Financieel
213599036
Financieel

Ahold Delhaize bevestigt afblazen beursgang bol.com

ZAANDAM (ANP) - Ahold Delhaize bevestigt de mediaberichten van vorige week dat webwinkel bol.com dit jaar geen aparte notering krijgt. Eerder kondigde het supermarktconcern nog aan een minderheidsbelang naar de beurs te willen brengen om geld op te halen voor verdere investeringen in de site.

Volgens het moederbedrijf van Albert Heijn zijn de omstandigheden op dit moment ongunstig voor zo'n stap. E-commercebedrijven groeien niet meer zo stormachtig als tijdens de hoogtijdagen van coronalockdowns, toen fysieke winkels gesloten waren of met andere beperkingen te maken hadden. Webshops zijn ook door de oplopende inflatie en het lage consumentenvertrouwen minder aantrekkelijke beleggingen, omdat mensen daardoor minder geneigd zijn flink te shoppen.

"Meevallend maar met pijntjes"

Dit vindt verslaggever Pascal Kuipers: De resultaten van Ahold Delhaize zijn duidelijk beter dan verwacht. Wel daalt de Europese online omzet nog altijd, hoewel minder sterk. De voorgenomen beursgang van bol.com gaat voorlopig niet door. Opvallend is dat het online bedrijf zijn steentje gaat bijdragen aan de kostenfocus van Ahold Delhaize. Het plan om minder geld in bol.com te investeren duidt erop dat ook andere opties op tafel liggen, zoals verkoop aan een investeringsmaatschappij. Volg Pascal Kuipers op twitter.

Ahold Delhaize zegt nu te kiezen voor een groeipad van bol.com waar minder forse investeringen voor nodig zijn. Het concern zegt opnieuw een beslissing te nemen over de toekomst van de webshop als de marktomstandigheden gunstiger zijn.