Nieuws/Financieel
2138017838
Financieel

Topman Bruynzeel Keukens op 54-jarige leeftijd overleden

Anton Sanders (54) werkte eerder bij Bruynzeel Keukens en Beter Bed.

Anton Sanders (54) werkte eerder bij Bruynzeel Keukens en Beter Bed.

Topman Anton Sanders van DKG, die vorige week 54 jaar werd, is dit weekend overleden. Dat bevestigt DKG, het bedrijf achter Bruynzeel Keukens en Keller Keukens.

Anton Sanders (54) werkte eerder bij Bruynzeel Keukens en Beter Bed.

Anton Sanders (54) werkte eerder bij Bruynzeel Keukens en Beter Bed.

Anton Sanders (54) wilde af van het slechte imago van keukenverkopers door eerlijkheid en no-nonsense voorop te zetten. Hij overleed zaterdag aan een gescheurde aorta, bevestigt DKG, het bedrijf achter Bruynzeel Keukens en Keller Keukens.

Na verschillende retail- en businessstudies startte Sanders zijn carrière in 1988 bij Ernst & Young. Na zes jaar vertrok hij naar Beter Bed waar hij opklom tot ceo. In 2006 stapte Sanders over naar Bruynzeel, dat met 33 winkels heel Nederland bedient. Zeven jaar later kreeg hij de leiding over DKG, het fusieproduct van Bruynzeel en Keller.

Het bedrijf had het zwaar tijdens de financiële crisis door het instorten van de woningmarkt. Onder leiding van Sanders werd gebroken met de oude strategie. „De branche heeft een bepaald imago gekregen en dat stoort mij”, zo zei hij in 2017 in een interview op BNR. DKG moest voortaan eerlijk en no-nonsense te werk gaan en niet meer meedoen aan de ’kortingenbonanza’.

In 2017 werd Sanders benoemd tot voorzitter van INretail, de brancheorganisatie van non-foodwinkels. „De rol van voorzitter zie ik als dienend en verbindend”, zei hij bij zijn aanstelling. „Dat past bij het karakter van een vereniging en het past uitstekend bij mij als persoon.”

Directeur Jan Meerman van de branchevereniging toont zich zeer aangeslagen. „In de vier jaar dat ik hem heb meegemaakt, was Anton niet alleen een bekwame voorzitter maar ook een enorm prettig persoon om mee te werken. Hij toonde altijd belangstelling voor anderen en was een zeer warm klankbord voor iedereen.”

Sanders laat een partner achter. Hij had geen kinderen, maar zijn ouders leven nog.