Nieuws/Financieel
2139817155
Financieel

Reisgigant TUI krijgt staatslening om coronacrisis te doorstaan

HANNOVER (ANP) - Reisorganisatie TUI, die ook in Nederland pakketreizen aanbiedt, heeft in Duitsland een staatslening gekregen om de coronacrisis te doorstaan. Met de lening is een bedrag gemoeid van 1,8 miljard euro. Wel moet zij nog goedkeuring krijgen van een consortium van banken die al leningen ter waarde van 1,75 miljard aan de reisorganisatie hebben verstrekt.

TUI heeft de extra lening nodig omdat het vrijwel geen omzet meer draait. Vanwege de coronapandemie zette de reisorganisatie voorlopig een streep door alle vakantiereizen. TUI heeft het geld in ieder geval nodig totdat het toerisme weer op gang komt en normale bedrijfsvoering weer hervat kan worden.

De lening komt van de Duitse staatsbank KfW. Een van de voorwaarden is dat TUI voor de looptijd van de lening geen dividend uitkeert. De circa 500 miljard euro die bij KfW klaarligt, vormt onderdeel van het Duitse noodsteunpakket om de grootse economie van de eurozone te ondersteunen.

In de nieuwste podcast Kwestie van Centen: hoe diep zijn de zakken van minister Hoekstra als de economie nog maanden platligt? En waar halen we die miljarden aan staatssteun vandaan? Luister hier, hieronder of via je eigen podcast app.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd