Nieuws/Financieel
2140119853
Financieel

’Bij Neckermann.com gebeurde al een tijdje niets meer’

Amsterdam - Webwinkel Neckermann.com is officieel failliet. Curator Seerp Gratama moet nu het bedrijf, waar volgens hem ogenschijnlijk al een tijdje geen werk meer werd verzet, netjes ontbinden. En wat wordt lastig, want „het is zelfs onduidelijk wie formeel de bestuurder van de webshop is”.

De ondergang van de online winkel hing al een tijdje meer dan in de lucht. Eigenaar Ronald Steenbergen liet in oktober al aan De Telegraaf weten dat hij niet uitsloot dat hij zich „genoodzaakt zou zien om als aandeelhouder medewerking te verlenen aan een faillissementsaanvraag”. Drie maanden later is het doek dus alsnog gevallen.

Gratama was al betrokken bij aan Neckermann.com gelieerde ondernemingen, die op hetzelfde adres waren gevestigd. „Toen heb ik al kunnen constateren dat er bij Neckermann.com op dat adres niemand meer werkte.”

Klachten

De website van Neckermann toonde al die tijd de boodschap dat er „wegens technische en organisatorische problemen” geen nieuwe bestellingen konden worden aangenomen. Klanten klaagden ondertussen steeen en been over de service van de webshop.

Steenbergen beweerde in oktober te kampen met enorme pech, omdat zijn geldschieter, David Lee Kok Wai uit Maleisië, plotseling was overleden. Zijn familie wil zich niet aan de investeringsovereenkomst houden en is gestopt met het overmaken van geld („nodig voor de verbeterslag van de webshop”).

Curator Gratama laat weten dat klanten die nog geld krijgen van Neckermann.com zich bij hem kunnen melden. Of er genoeg geld in de failliete boedel zit om al die mensen uit te betalen, kan hij ’nog niet inschatten’.