Nieuws/Financieel
2144985642
Financieel

Bitcoinprijs stijgt tot boven $60.000

De prijs van de bitcoin schoot vanochtend omhoog tot boven $61.000 om vervolgens weer licht terug te vallen. Crypto-experts schrijven de opmars onder meer toe aan de aanstaande beursgang van Coinbase en de toenemende interesse bij grote partijen.

Bij de huidige circa $60.500 is de bitcoinprijs nog maar duizend dollar verwijderd van de een maand geleden neergezette top. En het betekent een ruime verdubbeling dit jaar en bijna een verzesvoudiging in de afgelopen zes maanden.

De huidige rally lijkt deels te danken aan de gang van Coinbase naar de Nasdaq. De waarde van het bedrijf achter het populaire handelsplatform met 56 miljoen gebruikers wordt geschat op $70 miljard. Coinbase is naar verluidt nooit gehackt en staat als zeer betrouwbaar bekend.

Dat ook helpt is dat donderdag naar buiten kwam dat State Street, één van ’s werelds grootste vermogensbeheerders, overweegt een platform voor de handel in digitale valuta’s op te zetten. Vooraanstaande zakenbanken als BNY Mellon, Goldman Sachs en Morgan Stanley zetten recent al stappen om het klanten gemakkelijker te maken in crypto’s te beleggen.

Amerikaanse burgers lijken de laatste tijd ook wat meer aan de koopkant te opereren dankzij de steuncheques van $1400 die zij per persoon ontvangen.

In de afgelopen maanden waren grote investeerders zoals Tesla en softwarebedrijf Microstrategy in belangrijke mate verantwoordelijk voor de enorme opmars. Het wekte ook vertrouwen dat partijen zoals PayPal betaling met crypto’s mogelijk maakte.