Nieuws/Financieel
2146214
Financieel

Lagere opening beurzen New York

New York - De beurzen in New York zijn vrijdag licht lager geopend. De handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en zijn belangrijkste bondgenoten laaiden weer op in aanloop naar de G7-vergadering in Canada. De technologiesector staat onder druk door berichten dat Apple toeleveranciers heeft gewaarschuwd voor lagere orders.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,2 procent lager op 25.195 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2765 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent tot 7610 punten.

De G7-top vindt vrijdag en zaterdag plaats. De handelspolitiek van de Amerikaanse president Donald Trump zal een hoofdrol spelen. Op Twitter haalde Trump opnieuw uit naar de Europese Unie en Canada over de in zijn ogen oneerlijke handelspraktijken tegen de VS. De aandacht van beleggers zal voor een groot deel uitgaan naar de mate van vijandigheid in die gesprekken.

Broadcom

Apple zou volgens de Japanse zakenkrant Nikkei toeleveranciers hebben gewaarschuwd dat de orders voor onderdelen voor de iPhone in de tweede helft van dit jaar met 20 procent zullen dalen. Apple rekent naar verluidt op een lagere verkoop van iPhones dan eerder gedacht. Het aandeel Apple ging 1,5 procent omlaag. Andere technologiefondsen zoals Facebook, Amazon en Alphabet daalden tot 0,6 procent.

Chipconcern Broadcom publiceerde donderdag nabeurs resultaten. De toeleverancier van Apple zag in het afgelopen kwartaal de omzet met 20 procent stijgen op jaarbasis. Broadcom handhaafde zijn verwachtingen voor de omzet in het lopende kwartaal. Het bedrijf stond 3,7 procent in het rood. Branchegenoten als Intel, Qualcomm en Advanced Micro Devices (AMD) leverden tot 0,9 procent in.