Nieuws/Financieel
2146856598
Financieel

Treindivisie zet seinen Bombardier op rood

Montréal - De maker van treinen en vliegtuigen Bombardier heeft het tweede kwartaal van het jaar afgesloten met een verlies. Het tekort bij het Canadese bedrijf kwam vooral door de worstelende treintak van de onderneming. Mede door de mindere prestaties bij dat onderdeel zag de onderneming zich genoodzaakt de verwachting voor het hele jaar te verlagen.

Onder de streep resteerde voor Bombardier een verlies van 36 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog een winst van 70 miljoen dollar. Voor heel 2019 rekent het bedrijf nu op een aangepast bedrijfsresultaat van maximaal 1,3 miljard dollar. Eerder rekende Bombardier hier op zeker 1,5 miljard dollar. Het bedrijf kampt onder meer met extra investeringen en kosten bij de spoordivisie. Ook zit de timing van sommige projecten het bedrijf niet mee.

De neerwaartse bijstelling houdt volgens Bombardier ook verband met de aanpassingen die het doorvoert bij zijn luchtvaartdivisies. Dat zijn nu nog drie aparte bedrijfsonderdelen. Die worden tot één divisie samengevoegd.

De omzet van de onderneming steeg met 1 procent tot 4,3 miljard dollar.