Financieel/Nieuws

FAMILIEZAKEN Bouwbedrijf Van Dillen verlengt levensduur

Innoveren voor toekomst bedrijf

Cees van Dillen (l.) en Jaap de Windt in de timmerfabriek.

Cees van Dillen (l.) en Jaap de Windt in de timmerfabriek.

Rias Immink

Culemborg - Als 21-jarige kwam Arie van Dillen aan het roer te staan van een klein aannemingsbedrijfje dat sinds 1724 in de familie was. Hij liet het uitgroeien tot onderneming met 130 werknemers door zich te specialiseren in onderhoud en renovatie voor woningbouwcorporaties.

Cees van Dillen (l.) en Jaap de Windt in de timmerfabriek.

Cees van Dillen (l.) en Jaap de Windt in de timmerfabriek.

Rias Immink

Zoon Cees nam het bedrijf elf jaar geleden over. Tegen de verwachting in. Hij liet zijn vader namelijk eerder weten het bedrijf niet te willen overnemen. Hij ging bedrijfskunde studeren en begon een eigen adviesbureau.

Bouwgrappen

„In die tijd werkte ik wel regelmatig mee in het bouwbedrijf. Niet op kantoor, maar gewoon op de werkvloer. Ik merkte dat ik plezier had in onderhoudsprojecten en van bouwgrappen hou. Ik heb daarop mijn vader gevraagd of ik toch het stokje kon overnemen.”

Zijn drie zussen hadden geen interesse, zijn zwager Jaap de Windt wel. „Jaap werkte er destijds al 15 jaar en heeft elke functie uitgevoerd die er is. We vullen elkaar goed aan. Jaap is praktisch, ik bekijk dingen bedrijfsmatig.”

In de crisis heeft Van Dillen zich goed staande gehouden. „We zijn zelfs bijna verdubbeld in omzet. Nieuwbouwprojecten lagen op hun gat, maar in renovatie werd volop geïnvesteerd. Wel moeten we blijven inspelen op de vraag uit de markt, de concurrentie is groot.”

Renovatielab

Van Dillen heeft een eigen timmerfabriek en renovatielab waar gewerkt wordt aan duurzame bouwoplossingen. „We werken bijvoorbeeld aan prefab gevelelementen om flats energiezuiniger te maken en maken complete lichtgewicht woningen die binnen twee dagen opgebouwd kunnen worden.”

Op dit moment werken er zo’n 125 mensen in het bedrijf, een aantal al meer dan 35 jaar. „Ik zie het als een tweede familie en daar moet je goed voor zorgen. „Net als mijn vader moeten wij innoveren om toekomst te creëren voor het bedrijf en het personeel.”