Nieuws/Financieel
2158402
Financieel

Lagere hypotheekrentes in drukke koopmaand

Amsterdam - Aan het begin van wat traditioneel de drukste maand voor de huizenmarkt is, zijn geldverstrekkers de hypotheekrente aan het verlagen.

Dat signaleren hypotheekketens De Hypotheekshop en Van Bruggen Adviesgroep in hun wekelijkse nieuwsbrief. Onder meer SNS Bank en NN verlaagden hun rentetarieven vorige week al. Een eerder deden ABN Amro, NIBC en Obvion dat ook al. Vooral de rente bij de gewilde periodes van 10 en 20 jaar gingen de afgelopen weken omlaag.

Volgens De Hypotheekshop is het mogelijk dat er de komende weken nog meer renteverlagingen gaan volgen. Juni is namelijk historisch gezien een populaire maand bij huizenkopers. Geldverstrekkers gaan wellicht proberen deze mensen te lokken met nog lagere rentes.

Inmiddels is de rente op de kapitaalmarkt ’al wekenlang erg grillig’, laat De Hypotheekshop optekenen. Omdat de Europese Centrale Bank speculeert op een einde aan het opkoopprogramma, een van de belangrijkste redenen voor de huidige lage hypotheekrente, lijken de huidige lage rentes op de lange termijn niet houdbaar.