Nieuws/Financieel
215869113
Financieel

’Air France-KLM geeft nieuwe aandelen uit’

A boeing 777 van Air France Cargo

A boeing 777 van Air France Cargo

PARIJS - Luchtvaartconcern Air France-KLM gaat nieuwe aandelen uitgeven. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen rond het Frans-Nederlandse bedrijf.

A boeing 777 van Air France Cargo

A boeing 777 van Air France Cargo

Air France-KLM maakt volgens die ingewijden dinsdag bekend dat het een deel van zijn staatsleningen om wil zetten in leningen die voor aandelen kunnen worden ingeruild. Daarnaast gaat het bedrijf ook met nieuwe aandelen geld ophalen.

De aankondiging is het gevolg van een overeenkomst die de Franse staat heeft gesloten met Brussel over de herfinanciering van Air France-KLM. De Franse minister van Financiën kondigde zondag aan dat daarover een akkoord was bereikt zonder details te geven. Nederland is nog altijd met de Europese Commissie in gesprek over verdere staatssteun voor Air France-KLM.

De luchtvaartsector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Eerder sprongen Frankrijk en Nederland, die elk ongeveer 14% van de aandelen in het bedrijf in handen hebben, al bij voor €10,4 miljard. Daarvan was een deel, €4 miljard, een directe lening en stonden Frankrijk en Nederland voor de rest van het bedrag garant voor leningen bij banken.