Nieuws/Financieel
2163039
Financieel

Zara-moeder groeit met grotere winkels

Arteixo - Inditex Group heeft in de afgelopen periode meer omzet gehaald. Het moederbedrijf van onder meer Zara, Massimo Dutti en Bershka ging in het eerste kwartaal verder met zijn strategie van het vergroten van winkels. Ook bracht het Spaanse bedrijf Zara naar online shoppers in Australië en Nieuw-Zeeland.

Inditex opende in 36 markten nieuwe winkels en heeft nu in totaal 7448 winkels verdeeld over zijn acht merken. Daarnaast verkoopt het bedrijf veel online. Die ,,geïntegreerde aanpak'' leidt volgens topman Pablo Isla tot een solide groei. Om die groei te faciliteren investeert Inditex ook in nieuwe distributiecentra, waaronder een in Lelystad.

De omzet van Inditex viel 2 procent hoger uit dan een jaar eerder, op 5,7 miljard euro. In lokale munteenheden was die groei 7 procent, maar wisselkoersefecten speelden Inditex parten. De nettowinst kwam uit op 668 miljoen euro, tegen 654 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Ook in het twee kwart gaat het al crescendo, meldt Inditex. In de eerste anderhalve maand van het kwartaal steeg de omzet verder.