Nieuws/Financieel
2165969
Financieel

Brits pubketen boycot champagne en Duits bier

Wetherspoon-topman Tim Martin.

Wetherspoon-topman Tim Martin.

Amsterdam - Het Britse horecaconcern JD Wetherspoon staakt in zijn 880 pubs vanaf juli de verkoop van Franse bubbels en Duits bier. Wetherspoon-oprichter en topman Tim Martin is een fervent supporter van de Brexit.

Wetherspoon-topman Tim Martin.

Wetherspoon-topman Tim Martin.

De champagne wordt vervangen door bubbels uit het Verenigd Koninkrijk en Australië. Voor het Duitse bier komt Brits witbier in de plaats. „Deze stap helpt ons om onze horizon te verbreden en een beter assortiment te bieden aan de twee miljoen mensen die wij elke week langs krijgen”, zegt Martin, zo meldt het Britse dagblad The Guardian.

Martin gebruikte het moment om van leer te trekken tegen de Europese Unie, die volgens hem een protectionistisch systeem in stand houdt. „De EU legt tarieven op aan 93% van de landen die er geen deel van uitmaken, met als gevolg hogere prijzen voor Britse consumenten. Er zijn heffingen op wijn uit Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten, en ook op koffie, sinaasappels, rijst en 12.000 andere producten.”

In plaats van de verbannen waren verschijnen op de drankenkaart nu onder meer bubbels van Denbies uit Groot-Brittannië en Hardys uit Australië, plus de Britse bieren Blue Moon Belgian White en Thornbridge Versa Weisse. Het alcoholvrije bier van het Duitse Erdinger maakt plaats voor alcoholvrij bier van Adnams.