Nieuws/Financieel
2167172
Financieel

Particulier pinkt traantje weg bij Adyen

Voor particuliere beleggers is het een hard gelag dat zij niet konden inschrijven op aandelen van Adyen, gezien de koersverdubbeling ten opzichte van de introductieprijs. Wie het lef had op de eerste handelsdag te kopen, zal wel een minder wrange nasmaak hebben.

De openingskoers van Adyen was €400, twee derde boven de introductieprijs van €240. Binck meldt voor negen uur al veel orders voor het technologiebedrijf te hebben ontvangen. Omdat klanten hun orders tot half tien met een limiet gepaard moesten laten gaan, zijn deze lang niet allemaal uitgevoerd. Wel gaat het om meer dan de helft.

Bux meldt zelfs dat halverwege de middag ruim 5500 transacties op zijn beleggingsapp hadden plaatsgevonden.

In de loop van de ochtend piekte de koers an Adyen op €500, waarna een terugval tot €430 aan het begin van de middag volgde. Deze liep vervolgens weer op en sloot op €455.

Hoewel lang niet iedere particulier die vandaag kocht, op winst staat, geldt dat wel voor het overgrote deel. Zeker wie bij opening meteen zijn of haar slag sloeg, zal toch enigszins tevreden op de beursdag terugkijken. Hoewel de domper blijft dat alleen institutionele beleggers een mooi cadeau hebben gekregen van de begeleidende banken. Zelfs als hierbij in aanmerking wordt genomen dat zij slechts een klein percentage van hun inschrijving kregen toegewezen.