Financieel/Geld
2186326
Geld

Kleine pensioenen vervallen vanaf 2019

Amsterdam - Pensioenfondsen mogen vanaf 2019 heel kleine pensioenen, van maximaal €2 per jaar, laten vervallen. Wie zijn minipensioen graag wil behouden, moet zelf in actie komen.

Dat maakt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend. Er komen nieuwe regels voor de heel kleine pensioenen, omdat de administratiekosten daarvoor heel hoog zijn, terwijl ze de deelnemers nauwelijks wat opleveren. Pensioenfondsen krijgen daarom de mogelijkheid om de kleine pensioenen te schrappen.

Wie zijn pensioen wil houden, moet zelf voor 1 januari 2019 contact opnemen met de pensioenuitvoerder om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het kan bijvoorbeeld een optie zijn om het opgebouwde minipensioen op je bankrekening te laten storten. Op de site mijnpensioenoverzicht.nl kan u zien of u zelf ook zo’n heel kleine spaarpot voor de oude dag ergens hebt staan.

Kleine pensioenen overgeheveld

Ook de regels voor pensioenen tussen €2 en €474,11 (bruto) per jaar veranderen. Pensioenuitvoerders mogen deze pensioenen overhevelen naar de uitvoerder waar u op dat moment pensioen opbouwt.