Nieuws/Financieel
2193186
Financieel

DSM biedt kwart meer dividend

Chemiebedrijf DSM heeft zijn winstverwachting voor 2018 opgeschroefd. Ook zullen beleggers een tot een kwart meer dividend kunnen verwachten.

Het zoekt overnames alleen in de voedingssector. Dat meldt topman Feike Sijbesma woensdag in zijn vooruitblik voor de strategie van DSM.

De doelstellingen voor dit jaar zijn „ruimschoots overtroffen”, stelt de bestuursvoorzitter van het concern dat zich steeds meer op voeding, gezondheid en duurzamer leven zegt te richten.

Forse dividend

Het bedrijfsresultaat kan jaarlijks met jaarlijks 7 tot 9% stijgen met een hoog, enkelcijferig percentage stijgen, aldus Sijbesma.

Voor dit jaar staat een dividendstijging met 25% tot €2,30 per aandeel op het programma, die meegaat met toekomstige winstgroei. Circa 40 tot 50 procent van de gecorrigeerde onderliggende winst zou naar aandeelhouders vloeien. DSM kocht afgelopen tijd regelmatig eigen aandelen in.

De omzet zou met gemiddeld 5% per jaar boven het marktgemiddelde uitkomen. Dat moet DSM op eigen kracht bereiken en niet met overnames, met uitzondering van aankopen in de sector voeding en supplementen.

Onderdelen zullen volgens Sijbesma nauwer gaan samenwerken, wat een hogere opbrengst moet bieden. Over mogelijke ontslagen meldde DSM woensdag niets.