Nieuws/Financieel
2193930
Financieel

Shell rondt verkoop belang in Maleisië af

Kuala Lumpur - Shell heeft 750 miljoen dollar opgehaald met de afronding van de verkoop van zijn belang in een LNG-bedrijf in Maleisië. Het gaat om het belang van 15 procent dat het olie- en gasbedrijf hield in MLNG Tiga, dat eigenaar is van een LNG-terminal op Borneo.

De verkoop werd in september vorig jaar aangekondigd. Na aanpassingen voor dividend ontvangt Shell 640 miljoen dollar. Het belang is verkocht aan de bestaande MLNG Tiga-aandeelhouder Sarawak State Financial Secretary (SFS). Die heeft daardoor 25 procent in MLNG Tiga. Het Maleisische staatsoliebedrijf Petroliam Nasional is grootaandeelhouder met een belang van 60 procent.

Shell maakte verder bekend dat het ook twee belangen in Noorse velden verkoopt. Het gaat om een belang van 44,6 procent in het olie- en gasveld Draugen in de Noorse Zee en een belang van 12 procent in het veld Gjoa in de Noordzee. De belangen worden verkocht aan het Noorse oliebedrijf OKEA voor 556 miljoen dollar. De transactie moet in het vierde kwartaal worden afgerond.