Financieel/Ondernemen

SOCIALE ZAKEN Knakwortel wil groenten eten leuk maken

Vegetarisch alternatief voor hotdog

Koen Kaljee en Valerie Bos pakken hun idee professioneel aan.

Koen Kaljee en Valerie Bos pakken hun idee professioneel aan.

ANP

ALMERE - Een wortel op een broodje. Dat klinkt niet meteen als een lekkernij, maar dat is het volgens de bedenkers van Knakwortel wel. De jonge ondernemers bedachten een bereidingswijze voor wortels, zodat die een goed vegetarisch alternatief zijn voor een hotdog.

Koen Kaljee en Valerie Bos pakken hun idee professioneel aan.

Koen Kaljee en Valerie Bos pakken hun idee professioneel aan.

ANP

Het idee ontstond bij Koen Kaljee in een poging iets lekkers voor te schotelen aan zijn vriendin Valerie Bos, die vegetariër is en geen fan van de meeste groenten. „Tijdens een barbecue vorig jaar zomer nam hij gegaarde wortels voor me mee die hij had gemarineerd in barbecuesaus. Die waren zó lekker dat we besloten er iets mee te gaan doen”, blikt Bos terug.

Experimenteren

Het duo won onlangs de AH Product Pitch waardoor hun product bij de supermarktgigant in het schap ligt. „We willen laten zien dat het eten van groenten leuk, lekker en makkelijk kan zijn”, vertelt Bos. „We hopen dat consumenten geïnspireerd raken en zelf ook gaan experimenteren met het bereiden van groenten.”

Ondanks hun jonge leeftijd hebben de oprichters al ervaring in duurzaam ondernemen. Kaljee ontwikkelde de duurzame vergaderlocatie Drijfveer in Almere en Bos is eigenaar van het duurzame campagnebureau Van Loof. Vanuit hun ervaring besloten ze om hun idee meteen professioneel aan te pakken.

Doorpakken

„We hebben al vrij snel een producent gevonden die de bospenen voor ons bereid en verpakt. Zij kunnen ook een grote productie aan, dus we kunnen meteen doorpakken als de vraag groeit”, vertelt Bos. „Het klinkt misschien charmant als beginnende ondernemers zelf in een keuken staan te zwoegen. Maar je moet, ook als je een sociale onderneming runt, goed nadenken over je verdienmodel. Pas met een goedlopende gezonde onderneming kun je echt impact maken, en dat is ons doel.”