Financieel/Geld
2209172
Geld

Krapte op arbeidsmarkt verjaagt Belgisch bedrijf

Getwijfeld over België.

Getwijfeld over België.

Amsterdam - Het Belgische techbedrijf Datacamp opent een vestiging in Londen omdat het bedrijf in België onvoldoende personeel kan vinden.

Getwijfeld over België.

Getwijfeld over België.

Het Begische bedrijfsleven klaagt al lang over het gebrek aan goedgeschoold personeel voor technische functies. Datacamp, dat e-learningplatforms bouwt en onderhoudt, heeft als een van de eerste bedrijven echter besloten om een uitbreiding niet meer in het thuisland te doen maar uit te wijken naar het buitenland.

„Het is niet gemakkelijk om een bedrijf op te schalen vanuit België”, zegt Datacamp-bestuursvoorzitter Jonathan Cornelissen in de krant De Tijd. Zijn bedrijf heeft, naast de hoofdvestiging in Leuven, ook al een vestiging in New York.

Vorig jaar deed Datacamp nog een wanhopige poging om nieuwe softwarespecialisten aan te trekken. Studenten die uit de techhoek kregen het aanbod om bij Datacamp aan de slag te gaan en daarbij was een tekenbonus van €15.000. Tot verrassing van Cornelissen kwam er niemand op het aanbod af.

Het zakelijk succes van Datacamp lijdt vooralsnog niet onder het gebrek aan menskracht. De onderneming groeit razendsnel en heeft inmiddels 2,6 miljoen gebruikers wereldwijd. Investeerders hebben $6 miljoen in de onderneming gestoken.

Het is overigens pikant dat Datacamp slachtoffer is van het gebrek aan techspecialisten: tot de meest succesvolle cursussen die via Datacamp worden aangeboden, behoren korte, interactieve lessen op het gebied van data.