Nieuws/Financieel
2214886
Financieel

Men At Work krijgt uitstel van betaling

Kledingwinkelketen Men At Work heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank Oost-Brabant. De rechter in Den Bosch heeft een bewindvoerder aangesteld, bevestigde een woordvoerder maandag.

De Nederlandse winkels van Men At Work blijven nog zeker tot volgende week geopend, laat een woordvoerster van bewindvoerder Evert Baart weten. De circa 425 medewerkers van die winkelvestigingen worden tot die tijd doorbetaald.

Baart voert op dit moment gesprekken met banken en leveranciers van Men At Work. Daarnaast inventariseert hij of er eventuele overnamepartijen zijn voor een doorstart van het bedrijf.

Opheffingsuitverkoop

Eerder deze maand kwamen al berichten naar buiten dat Men At Work in financiële problemen verkeert. Zo hielden verschillende vestigingen een opheffingsuitverkoop. Afgelopen weekend sloot ook de webshop van de modeketen.

Men At Work, dat niet direct bereikbaar was voor commentaar, heeft in Nederland 27 winkels en in drie in België. De surseance geldt niet voor die Belgische filialen, omdat die buiten de houdstermaatschappij vallen waarop de uitspraak betrekking heeft.