2223947
Financieel

Beursdebutant Envipco trapt lager af

De in Nederland gevestigde maker van statiegeldsystemen Envipco kwam bij zijn eerste notering op het Damrak bedrukt uit de startblokken. Met de stap naar de Amsterdamse beurs wil het bedrijf de zichtbaarheid van de activiteiten en de aandelen vergroten.

Envipco sorteert voor op de hernieuwde roep om statiegeld op bijvoorbeeld blikjes en kleine flessen die in meerdere Europese landen te horen is. Het in 1979 opgerichte bedrijf is de op een na grootste speler op de Amerikaanse markt en is in Europa al actief op de Zweedse markt. Envipco wil elders in Europa ook fors groeien.

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf ontwikkelt en maakt de apparaten waarmee statiegeldflesjes- en blikjes worden ingezameld. Daarnaast regelt het de terugbetaling van winkeliers voor de fabrikanten van de drankverpakkingen, vervoert het de ingezamelde verpakkingen en heeft het ook een fabriek voor het recyclen van pet-flesjes.

OptiesEnvipco geeft geen nieuwe aandelen uit. Het aandeel blijft voorlopig ook genoteerd in Brussel, maar Envipco evalueert de opties voor deze notering.

De koers van Envipco ging vanaf het begin van de handel omlaag en viel rond half tien 3,6% terug op €16,20.