Financieel/Geld
2224912
Geld

Hogere spaarrentes nog buiten beeld

Amsterdam - Een hogere spaarrente lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. SNS Bank en Regio Bank hebben hun rente op spaarrekeningen verlaagd.

De merken van de Volksbank halen 0,05 procentpunt van hun spaarrente af. De rente van de SNS Bank-spaarrekeningen was 0,3% en is nu verlaagd naar 0,25%. Voor die van de RegioBank is er een verlaging van 0,15% naar 0,1%.

Daarmee zitten de banken overigens nog wel boven de rentes die collega-banken Rabobank, ING en ABN Amro bieden. Die hebben de spaarrente sinds begin oktober vorig jaar al onveranderd op 0,05% staan.

Rente blijft laag

Amanda Bulthuis van Geld.nl verwacht dat we voorlopig nog niet op hogere spaarrentes hoeven te rekenen, ook al is de Europese Centrale Bank (ECB) aan het stoppen met het opkopen van obligaties, een programma dat de rente flink drukte.

„Het opkoopprogramma is inderdaad stopgezet, maar de ECB houdt de rentes nog altijd laag”, zegt Bulthuis. „Dat zorgt ervoor dat de spaarrentes ook nog niet omhoog gaan. We verwachten dat dat pas in 2019 kan gebeuren, misschien zelfs pas in de tweede helft van dat jaar.”