Nieuws/Financieel
2231190
Financieel

Wall Street sluit met winst

New York - Wall Street is donderdag met winst gesloten. Vooral technologieaandelen lieten in New York een krachtig herstel zien na de stevige verliezen van een dag eerder.

Technologiebeurs Nasdaq sloot 0,8% hoger. De Dow Jones-index eindigde 0,4% in het groen, terwijl de S&P 500 0,6% klom.

Ondanks de hogere beurskoersen bleven beleggers bezorgd over de verwarrende signalen die de Amerikaanse regering geeft in het handelsconflict met China. Peking reageerde op het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump de bevoegdheden wil verruimen van de overheidscommissie die investeringen van buitenlandse partijen onderzoekt. Die stap wordt gezien als een afzwakking van Trumps eerdere dreigement Chinese investeringen in de Verenigde Staten te blokkeren, al werd die interpretatie door een adviseur van Trump weersproken. Peking liet weten de nieuwe plannen ,,nauwkeurig te bestuderen".

Op Wall Street werd internetconcern Amazon beloond voor de overname van online apotheek PillPack. Amazon werd 2,5% meer waard. Dat het concern van Jeff Bezos zich op dit nieuwe terrein begeeft, betekent volgens beleggers echter slecht nieuws voor bestaande apotheekketens. Medicijnenverkopers als Walgreens Boots (-9,9%) en CVS Health (-6,1%) stonden dan ook zwaar onder druk

Visa en Mastercard wonnen respectievelijk 1,3% en 2%. De creditcardmaatschappijen zijn naar verluidt dicht bij een schikking in een antitrustrechtszaak over te hoge tarieven die aan winkelbedrijven gerekend werden. Ook verschillende banken zouden meebetalen aan het totale schikkingsbedrag van $6,5 miljard.