Nieuws/Financieel
2233719
Financieel

Galapagos heroverweegt CF-samenwerking AbbVie

Mechelen - Biotechnologiebedrijf Galapagos is de toekomst van haar samenwerking op het gebied van taaislijmziekte (CF) met branchegenoot AbbVie aan het heroverwegen. Volgens het in Amsterdam genoteerde bedrijf heeft AbbVie besloten niet verder te gaan met een geplande tweede drievoudige combinatietherapie.

De eerste tussentijdse resultaten van deze studie worden verwacht in het derde kwartaal van dit jaar. Wat de eventuele gevolgen zijn voor het stopzetten van de samenwerking werd door Galapagos niet gemeld.

Ook publiceerde Galapagos een update over de nodige resultaten van een eerste Fase 2 CF patiëntenstudie. Deze studie is bedoeld om de werkzaamheid, veiligheid en verdraagbaarheid te evalueren van een nieuwe C2 corrector GLPG2737 bij bepaalde volwassen CF-patiënten.

Dit onderzoek werd op meerdere locaties in Duitsland uitgevoerd. GLPG2737 werd volgens Galapagos goed verdragen door patiënten. Alle bijwerkingen waren mild tot matig, zonder duidelijk verschil met placebo. Er waren geen sterfgevallen, geen ernstige ongewenste voorvallen en geen voortijdige stopzetting als gevolg van bijwerkingen.