Nieuws/Financieel
2234242
Financieel

Koersdoel DSM omhoog bij ING en KBC

Amsterdam - Het koersdoel voor het aandeel DSM is door analisten van ING en KBC Securities opgevoerd. De richtprijs bij ING ging van 104 euro naar 121,50 euro, zo bleek vrijdag uit een rapport van de bank over het speciaalchemiebedrijf. Het advies blijft buy. Bij KBC hielden ze vast aan het advies accumulate, en werd de richtprijs verhoogd van 95 naar 100 euro.

Volgens de ING-kenners hebben beleggers recent overdreven negatief gereageerd op de nieuwe strategie van het bedrijf. Volgens hen mist de markt ,,het recht dat DSM heeft verdiend om gezien te worden als een stabiele groeier, en niet langer als de onderneming die pronkte met overnames''.

Bij KBC Securities wijzen ze op de solide prestaties van DSM. Vorige week stelde DSM beleggers met zijn groeivooruitzichten gerust tijdens zijn Capital Markets Day, zo oordeelden de analisten. Volgens KBC zit er zeker nog rek in het aandeel.

Het aandeel DSM stond vrijdag kort na de openingsbel 2,1 procent hoger op 85,96 euro. Daarmee stond het bij de koplopers in de AEX-index.