Nieuws/Financieel
2234315
Financieel

KBC blijft positief over Galapagos

Amsterdam - Galapagos ging vrijdag stevig onderuit op de beurs nadat het bekendmaakte zijn samenwerking op het gebied van taaislijmziekte met Abbvie te heroverwegen. De aankondiging dat Abbvie heeft besloten niet verder te gaan met een geplande tweede drievoudige combinatietherapie is een tegenvaller voor het bedrijf, stelt een analist van KBC Securities.

Volgens de marktkenner kan de ontwikkeling van een middel tegen taaislijmziekte door het mogelijke wegvallen van Abbvie vertraging oplopen. KBC houdt echter een positieve kijk op het bedrijf, dat wel vooruitgang boekte met een andere studie.

KBC heeft een koopadvies met een koersdoel van 113 euro op het aandeel. Credit Suisse (neutral) stelde dat Galapagos, met een mogelijk einde aan de samenwerking met Abbvie op het vlak van taaislijmziekte, een ,,opgeschoonde overnamekandidaat'' is, waarbij specifiek wordt gewezen naar Gilead als jager. De 'taaislijmfranchise' met Abbvie heeft een bijdrage van 10 euro op de koers van het aandeel Galapagos, zo rekenen de marktvorsers voor.

Galapagos was omstreeks 09.30 uur met een daling van bijna 12 procent tot 72,80 euro de enige verliezer in hoofdindex AEX.