Nieuws/Financieel
2235282
Financieel

Hottenhuis nieuwe bestuursvoorzitter KPMG

Stephanie Hottenhuis

Stephanie Hottenhuis

Voormalig Arcadis-topvrouw Stephanie Hottenhuis (53) is de nieuwe bestuursvoorzitter van accountants- en adviesorganisatie KPMG. Met Hottenhuis heeft KPMG de gewenste kandidaat ’van buiten’ voor de topfunctie.

Stephanie Hottenhuis

Stephanie Hottenhuis

Hottenhuis was afgelopen zes jaar in de raad van bestuur van ingenieursbureau Arcadis verantwoordelijk voor acquisities en integraties van grote bedrijfsonderdelen in zowel binnen- als buitenland. Daarvoor bekleedde verschillende managementposities binnen Arcadis en was ceo van het ingenieursbureau in Duitsland.

Hottenhuis volgt Rob Fijneman op, die als interim bestuursvoorzitter Albert Roëll verving. Roëll legde 1 december vorig jaar per direct zijn functie neer. De oud-Kas Bankbaas ervoer te weinig draagvlak binnen het bestuur van KPMG. Roëll was de eerste bestuurder van buiten de accountancy bij KPMG. Ondanks deze ervaring heeft het vierde accountants- en advieskantoor van Nederland weer gekozen voor iemand van buiten.

Waardecreatie

KPMG rolt momenteel een strategisch programma uit die de waardecreatie voor klanten en andere belanghebbenden moet versterken. ,,Dit vereist leiderschap en strategisch inzicht van formaat”, zegt Bernard Wientjes, voorzitter van de raad van commissarissen bij KPMG. ,,Hottenhuis heeft in haar carrière bewezen omvangrijke strategietrajecten tot een goed resultaat te brengen.”