2237554
Financieel

LeasePlan Bank vierde bank voor Ohpen

Ceo Chris Zadeh (l) en coo Matthijs Aler van Ohpen.

Ceo Chris Zadeh (l) en coo Matthijs Aler van Ohpen.

AMSTERDAM - Met LeasePlan Bank stapt een vierde Nederlandse bank over naar het ‘bankieren in de cloud’-systeem van het financiële technologiebedrijf Ohpen.

Ceo Chris Zadeh (l) en coo Matthijs Aler van Ohpen.

Ceo Chris Zadeh (l) en coo Matthijs Aler van Ohpen.

Met LeasePlan Bank stapt een vierde Nederlandse bank over naar het ‘bankieren in de cloud’-systeem van het financiële technologiebedrijf Ohpen. De overstap betekent dat 140.000 spaarrekeningen van LeasePlan Bank op het banksysteem van Ohpen gaan draaien.

Voorheen gebruikte de bank van het leasebedrijf de software van het Amerikaanse technologiebedrijf Oracle voor de administratie van deze LeasePlan Bank-spaarrekeningen, met daarop €6,2 miljard aan deposito’s. Directeur Danny te Brinke rekent met de overstap op meer efficiency en tegelijk ‘nog gebruiksvriendelijker’ en ‘competitievere spaarproducten’ te kunnen aanbieden.

Voor het 9 jaar oude Ohpen is LeasePlan Bank als eerste ‘100% spaarbank’, met klanten uit Nederland en Duitsland, een grote vis. Het bedrijf hoopt later dit jaar op de komst van twee Britse banken, waaronder een grootbank.

Begin dit jaar ruilde De Volksbank de systemen van BinckBank in voor die van Ohpen om de administratie van beleggingsrekeningen van klanten van dochters SNS, ASN en RegioBank te verzorgen. Eerder verruilden Robeco, NN Bank en Aegon Bank (inclusief dochter Knab) hun eigen banksystemen voor die van het techbedrijf aan het Amsterdam Rokin.