2237674
Financieel

FIOD arresteert 71-jarige zwartspaarders

Amsterdam - De FIOD heeft deze week een echtpaar van 71 gearresteerd. Het oude echtpaar wordt verdacht van zwartsparen en zo de staat voor een bedrag van €200.000 gedupeerd te hebben.

De fiscus laat weten dat het echtpaar jarenlang helemaal niet meewerkte aan het onderzoek van de Belastingdienst en dat vertraagde en frustreerde. De Belastingdienst kreeg in 2002 informatie van de Kredietbank Luxemburg. Daaruit bleek dat het echtpaar in Luxemburg een rekening had die niet was opgegeven bij de Belastingdienst. De vermeende zwartspaarders worden verdacht van valsheid in geschrifte en het weigeren informatie aan de Belastingdienst te verstrekken.

Het echtpaar beweerde dat het wel een rekening had in Luxemburg, maar kort na opening daarvan het saldo weer had teruggeboekt naar een Nederlandse rekening. Eind vorig jaar kreeg de Belastingdienst nieuwe informatie van de Luxemburgse bank, waaruit bleek dat er ’vermoedelijk toch gelden op de rekening stonden’, meldt de fiscus. Daarop startte de FIOD een strafrechtelijk onderzoek, dat nu resulteert in deze arrestatie.