Nieuws/Financieel
2239878
Financieel

Barometer vertrouwen blijft hoog, handelsoorlog deert niet

Alibaba nieuwe favoriet belegger

Topman Alibaba, Jack Ma

Topman Alibaba, Jack Ma

De handelsoorlog die is ingezet door president Trump, de politieke perikelen rond de euro en de haperende onderhandelingen over de Brexit.

Topman Alibaba, Jack Ma

Topman Alibaba, Jack Ma

Zo maar drie internationale ontwikkelingen die economische gevolgen kunnen hebben. Maar particuliere beleggers laten zich niet van de wijs brengen; hun vertrouwen is en blijft hoog, zo blijkt uit de maandelijkse ING BeleggersBarometer.

De stand van deze barometer komt deze maand uit op 141, weliswaar iets lager dan vorige maand maar nog steeds zeer hoog. „De boodschap is eenvoudig, de beleggers waren en blijven over het algemeen positief. Het vertrouwen is hoog”, zegt Bob Homan, hoofd ING Investment Office.

Homan begrijpt het goede sentiment wel: „De meeste beleggers staan de afgelopen maanden weer op winst en tegelijk is er het vertrouwen dat de Nederlandse economie blijft aantrekken in de komende maanden.”

Meer dan de helft van de beleggers verwacht ook een oplopende AEX in de komende maanden. Een kwart van de beleggers is zo optimistisch dat wordt gerekend op een AEX-stand van 580 in de maand september. Dat betekent een flinke sprong ten opzichte van de huidige stand die rond de 550 punten ligt.

Gevraagd naar beleggingen in technologie laat de barometer een boeiende trend zien. Vrijwel altijd kozen de beleggers voor grote, vertrouwde namen als ASML, Facebook of Google. Nu wordt het Chinese Alibaba genoemd als een tech-aandeel met grote kansen.

Bob Homan ziet de belangstelling voor Alibaba al langer toenemen maar nu is het een favoriet geworden bij de particuliere belegger: „Alibaba was natuurlijk voor veel mensen een onbekende grootheid. Maar nu het bedrijf onder meer via AliExpress de consumenten in Nederland bereikt, neemt de bekendheid toe en blijkbaar zorgt dat ook voor interesse bij de beleggers.”