Nieuws/Financieel
2243676
Financieel

'Capron geen kandidaat bij AF-KLM meer'

Parijs - Philippe Capron heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de functie van bestuursvoorzitter van Air France-KLM. Hij had onder meer kritiek op de bemoeienis van de Franse overheid bij de zoektocht naar een nieuwe topbestuurder van het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern, aldus een brief van Capron ingezien door zakenkrant Financial Times.

Capron is momenteel financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia. Zijn kandidatuur stuitte echter op kritiek van het management van KLM en samenwerkingspartners Delta Air Lines en China Airlines. Hij werd als ,,lichtgewicht" bestempeld, onder meer wegens gebrek aan ervaring in de luchtvaart, en omdat hij nog nooit een bedrijf leidde.

Verder liet de Franse transportminister vrijdag nog weten dat de nieuwe bestuursvoorzitter van Air France-KLM uit de luchtvaartsector hoort te komen, en erop wees dat Capron geen ervaring heeft in de luchtvaart. Air France-KLM is op zoek naar een nieuwe topbestuurder na het opstappen van topman Jean-Marc Janaillac in mei.