Nieuws/Financieel
2246262
Financieel

Beursexperts somber over tweede halfjaar

De meeste beursexperts zijn somber over de rest van dit jaar. Zij verwachten dat er weinig geld te verdienen valt op de beurs door de dreigende handelsoorlog, de naderende Brexit en de monetaire verkrapping in de eurozone en de Verenigde Staten.

In een maandelijkse enquête van vermogensbeheerder Actiam geeft bijna de helft van de 74 geraadpleegde beursanalisten aan pessimistisch te zijn over de aandelenmarkt in de tweede helft van 2018. Het aantal pessimisten was in de afgelopen tien jaar niet zo hoog. Slechts 11% van de beleggingsexperts rekent op stijgende beurskoersen in het tweede halfjaar.

’Shell top, Altice flop’

De geraadpleegde beursexperts zijn deze maand wel positief over het aandeel Royal Dutch Shell. Zij verwachten dat de energiegigant gaat profiteren van de gestegen olieprijs. Ook bankconcern ING, bierbrouwer Heineken en biotechnologiebedrijf Galapagos vallen bij ze in de smaak.

Volgens de beursvolgers kunnen beleggers het aandeel Altice in juli echter maar beter mijden. Zij hebben deze maand ook geen hoge verwachtingen van chipmachinefabrikant ASML, staalreus ArcelorMittal en uitzender Randstad.