Nieuws/Financieel
2247722
Financieel

Exact jaagt in de cloud

Amsterdam - Automatiseerder Exact neemt voor onbekend bedrag cloud it-dienstverlener Parentix over. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Als het aan Exact-ceo Phill Robinson ligt, zal het niet de laatste overname op dit vakgebied zijn van het it-bedrijf uit Delft.

Bij Parentix werken rond de vijftig mensen, die vorig jaar samen iets minder dan €10 miljoen aan omzet verzorgden, vertelt Robinson. Hij beschrijft zijn nieuwe aankoop als ’één van de leidende bedrijven in clouddienstverlening in Nederland’.

Langer lopende samenwerking

Robinson zegt de overname te beschouwen als natuurlijke stap in een al langer lopende samenwerking met Parentix. „Wij werkten al langer samen met Parentix. Gezien de ontwikkeling van ons bedrijf en de versnelling die we zien in de markt, is het voor ons nu een goede om deze infrastructuur zelf te bezitten.”

De mkb-sector die Exact voornamelijk bedient, is steeds meer in de cloud te vinden, zegt hij. „Bedrijven weten ook steeds beter welke delen van hun it ze wel en niet in de cloud willen hebben.” De overname van Parentix stelt volgens Robinson Exact beter in staat om klanten te helpen met complexere behoeftes, die op maat gemaakte oplossingen vereisen.

Gesprekken over meer overnames

Negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid als gevolg van de overname zijn volgens Robinson niet te verwachten, integendeel. „Ik wil juist meer mensen”, zegt hij.

En dat geldt ook voor bedrijven. „We zijn zeer actief op de fusie en overnamemarkt en met diverse partijen in gesprek.”