Nieuws/Financieel
2250917
Financieel

Samsung-toestellen sturen spontaan foto’s rond

Amsterdam - Amerikaanse techwebsites melden dat bepaalde telefoons van Samsung soms spontaan foto’s vanuit de telefoon rondsturen naar contacten uit het adresboek. Het probleem is gemeld bij de twee toptoestellen van Samsung, de Galaxy S9 en de S9+.

Of ook andere types van Samsung spontaan foto’s lekken is niet duidelijk. Samsung zegt in een reactie dat het zich bewust is van de meldingen en onderzoek te doen naar de oorzaak.

Forum-bezoekers klagen steen en been over het probleem. Eén gebruiker zegt dat zijn volledige forumbibliotheek is verstuurd naar een vriendin, terwijl hij lag te slapen. De foto’s zouden via Samsung Messages worden doorgestuurd.

Nog geen gevallen bekend in Nederland

In Nederland zijn volgens een woordvoerder geen meldingen bekend spontaan rondgestuurde foto’s. Uit te sluiten is dit niet. Waarom de fout nog niet in Nederland zou zijn aangetroffen, blijft volgens de woordvoerder onduidelijk zolang er geen oorzaak is gevonden voor het mankement. „Het kan aan de toestellen liggen, maar ook aan de provider”, zegt ze.