Nieuws/Financieel
2252945
Financieel

Tesla in uitverkoop op rood Wall Street

New York - De aandelenbeurzen in New York moesten dinsdag op de verkorte handelsdag terrein prijsgeven na een positieve start. Woensdag is het Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten en dan blijft Wall Street de hele dag gesloten.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,5% lager op 24198 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,5% naar 2714 punten. Schermenbeurs Nasdaq ging 0,9 procent achteruit tot 7508 punten.

De olieprijs in de VS klom aanvankelijk nog naar het hoogste niveau sinds eind 2014 tot net boven de $75, maar zakte al snel weer weg tot onder de $74 per vat vanwege de bevestiging vanuit Saoedië-Arabië klaar te staan om de olieproductie te gaan verhogen. De oliefondsen Chevron en ExxonMobil hielden de voeten droog met winsten van

Deze week zijn alle ogen gericht op het maandelijkse Amerikaanse banenrapport dat vrijdag naar buiten komt. De gang van zaken op de arbeidsmarkt in de VS speelt een belangrijke rol bij het bepalen van het monetaire beleid door de Federal Reserve. Ook de ontwikkeling van de maandelijkse lonen zal scherp worden gevolgd.

De autofabrikanten Ford en Fiat Chrysler koersten beide 1% lager ondanks beter dan verwachte autoverkopen in de maand juni.

De elektrische wagenfabrikant Tesla dook nog eens 7,2% omlaag na de dikke min bij de start van de beursweek op het nieuws uit The Wall Street Journal dat toptechnicus Doug Field het bedrijf gaat verlaten. Field werkt sinds 2013 voor Tesla, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van nieuwe wagens zoals het type Model 3.