Nieuws/Financieel
2253274
Financieel

Meesterbakker Robèrt breidt uit naar Randstad

Meesterbakker Robèrt van Beckhoven

Meesterbakker Robèrt van Beckhoven

Leidschendam - Meesterbakker Robèrt van Beckhoven, bekend als jurylid van de kijkcijferhit Heel Holland Bakt, opent volgend jaar een grote bakkerszaak in de prestigieuze nieuwe Mall of the Netherlands nabij Den Haag.

Meesterbakker Robèrt van Beckhoven

Meesterbakker Robèrt van Beckhoven

In het Brabantse Oisterwijk heeft Van Beckhoven (56) al een grote bakkerszaak, genaamd Bij Robèrt. Dit concept met een winkel, cursusruimte en een open bakkerij brengt hij nu naar de Randstad.

Van Beckhoven figureert sinds 2013 in de kookwedstrijd Heel Holland Bakt, tegenwoordig gepresenteerd door André van Duin. Sommige afleveringen trokken meer dan drie miljoen kijkers.

Schets van de nieuwe bakkerszaak van meesterbakker Robèrt

Schets van de nieuwe bakkerszaak van meesterbakker Robèrt

De Brabantse meester patissier en meester boulanger zegt al meermalen benaderd te zijn om elders een zaak te openen. „Dat voelde nooit goed, omdat we geloven in het concept zoals we dat in Oisterwijk hebben neergezet. We willen mensen laten zien en proeven wat we doen. Dit was de eerste keer dat we het gevoel hadden dat we dat ook kunnen doen”, aldus Van Beckhoven.

Het nieuwe filiaal in het winkelcentrum in Leidschendam wordt met 800 vierkante meter iets kleiner dan de moederwinkel in Oisterwijk. Bezoekers kunnen door een glazen wand zien hoe de broden en ander lekkers worden gemaakt. Verder zullen er cursussen en demonstraties worden gegeven.

Ontwerp voor buitenzijde van Mall of The Netherlands

Ontwerp voor buitenzijde van Mall of The Netherlands

De bakkerij opent volgend jaar op de eerste verdieping van de ’versmarkt’ Fresh van de Mall. Op de begane grond komt eind 2018 al een kiosk met baksels van Bij Robèrt.

Mall of the Netherlands is nu nog een grote bouwput, met slechts een beperkt aantal winkels open. Geleidelijk moeten dat er steeds meer worden. Vastgoedreus Unibail-Rodamco-Westfield investeert er een half miljard euro om zijn voormalige winkelcentrum Leidsenhage om te bouwen tot Nederlands modernste winkelparadijs met 280 winkels. Publiek wordt ook gelokt met de versmarkt, een bioscoopcomplex en tal van restaurants en bars.