2257816
Financieel

'Duitse autobazen praten met VS-ambassadeur'

Berlijn - De topmannen van Volkswagen, Daimler en BMW hebben met de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland Richard Grenell gepraat. Daarmee probeerden ze dreigende importheffingen door de Verenigde Staten op Europese auto's af te wenden, schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Bronnen uit de autobranche zeggen dat het belangrijk is om in gesprek te blijven. ,,Zolang de importheffingen niet zijn ingevoerd, proberen we alles om te zorgen dat dat zo blijft. Het is het waard om te knokken'', tekende Handelsblatt op.

Grenell sprak al eerder met de automakers. Dat gebeurde begin juni in de kantlijn van een vergadering van de Duitse vereniging voor de auto-industrie (VDA). Deze keer waren de gesprekken exclusiever. Behalve de drie topmannen van de automakers waren de topman van maker van auto-onderdelen en banden Continental en de voorzitter van de VDA aanwezig.

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt al enige tijd met een importheffing van 20 procent op buitenlandse auto's en auto-onderdelen. Die heffing zou Duitsland zwaar treffen.