Nieuws/Financieel
2269154
Financieel

Kamervragen over onbereikbare Belastingtelefoon

Den Haag - Kamerleden Lodders (VVD) en Omtzigt (CDA) willen van staatssecretaris Snel (Financiën) weten hoe het kan dat de Belastingtelefoon zo slecht bereikbaar is. Zij stellen vragen naar aanleiding van berichtgeving in deze krant.

De Belastingdienst is al weken slecht bereikbaar voor particulieren en ondernemers. In De Telegraaf viel deze week bijvoorbeeld te lezen hoe een man al twee weken meerdere keren per dag de Belastingtelefoon probeert te bereiken, maar er nog niet eens in slaagt om in wachtrij te raken.

Voor Lodders en Omtzigt is de maat vol. Zij willen weten hoe het komt dat de Belastingtelefoon zo slecht bereikbaar is. En ze zijn benieuwd hoe het kan dat in de laatste halfjaarrapportage van de fiscus, de dienst zelf nog zo hoog opgaf over de kwaliteit van de Belastingtelefoon. „Zijn deze indicatoren en normen wel valide en betrouwbaar genoeg?”, vragen de Kamerleden.

Daarnaast willen VVD’er en CDA’er weten of er een manier komt waarop bellers die nu constant achter het net vissen bij de Belastingdienst hun nummer kunnen achterlaten waardoor zij na al hun vruchteloze pogingen in elk geval teruggebeld worden.