Nieuws/Financieel
2277200
Financieel

Schiphol niet blij met acties beveiligers

AMSTERDAM (ANP) - Schiphol is niet blij met de acties van beveiligers op de luchthaven. Schiphol respecteert het recht van vakbonden CNV en FNV om actie te voeren, maar zal deze keer op keer toetsen op rechtmatigheid. Ook de veiligheid wordt daarbij goed in de gaten gehouden.

FNV en CNV kondigden de acties aan om hun roep om betere arbeidsvoorwaarden. Het gaat volgens Schiphol om een geschil met particuliere beveiligingsbedrijven en G4S Aviation. De luchthaven benadrukt dat het geen partij is in deze kwestie.

Beveiligers op Schiphol begonnen maandag met acties voor een betere cao. In eerste instantie gaat het om een stiptheidsacties. Schiphol zegt extra maatregelen te hebben genomen om een zo soepel mogelijke doorstroom te garanderen voor reizigers.

G4S laat weten graag weer met de vakbonden in onderhandeling te gaan. ,,FNV en CNV wijzen hervatting van deze gesprekken af en riepen onze mensen deze ochtend op tot stiptheidsacties. Dit betreuren wij omdat onze uitnodiging om verder te praten nog steeds staat en de passagier in de huidige gespreksfase zeker niet betrokken zou moeten worden bij ons verschil van inzicht'', verklaart een woordvoerder.