Nieuws/Financieel
2277875
Financieel

Groupon in trek op hoger Wall Street

New York - Wall Street is maandag voor de derde achtereenvolgende handelsdag met winst gesloten. Beleggers genoten na van de positieve Amerikaanse banencijfers van vorige week. Zij verheugden zich tevens op de start van het kwartaalcijferseizoen, dat deze week losbarst.

De Dow Jones-index sloot 1,3% hoger. Zowel technologiebeurs Nasdaq als de breder samengestelde S&P 500-index eindigde met een winst van 0,8%.

Op de beurs in New York was Groupon de grote winnaar met een koerssprong van 10,8%. De aanbiedingensite is naar verluidt op zoek naar een koper. Mogelijke bieders zouden technologieconcerns als Alphabet, Facebook, Apple en Amazon zijn.

Ook Alibaba zou volgens kenners geïnteresseerd kunnen zijn. Van de Chinese internetgigant is tevens bekend geworden dat het bedrijf een samenwerking op het vlak van cloudsoftware aangaat met het Britse telecomconcern BT. Het aandeel Alibaba noteerde 0,2% hoger.

Twitter was echter een laagvlieger met een min van 5,5%. Volgens The Washington Post heeft het internetconcern de afgelopen twee maanden al zo'n 70 miljoen accounts geblokkeerd. Die grote schoonmaak zou nodig zijn geweest om zogeheten trollen en bots te bestrijden.

Tesla ging 3,1% vooruit. De maker van elektrische auto's kondigde aan de Chinese importheffingen door te berekenen in zijn prijzen, waardoor zijn Model X en Model S duizenden euro's duurder worden in de Volksrepubliek. China is een van de belangrijkste markten voor Tesla. Het land was vorig jaar goed voor 17% van de totale inkomsten van de automaker. Jaarlijks worden zo’n 15.000 Tesla's naar China verscheept.