Nieuws/Financieel
2280564
Financieel

Eerste speldenprik FNV bij PostNL

Den Bosch - Postbezorgers, - voorbereiders en -sorteerders van PostNL hielden dinsdag bij het sorteercentrum in Den Bosch een werkonderbreking. Zij legden hun werk om 07.30 uur neer en zijn om 09.00 weer aan de slag gegaan, meldt vakbond FNV.

Volgens de vakbond hebben zo'n 60 à 70 mensen het werk neergelegd en liep het werk in het sorteercentrum aanzienlijke vertraging op. PostNL geeft aan de actie te betreuren en roept FNV op om in gesprek te gaan. Volgens het postbedrijf heeft de bezorging geen vertraging opgelopen door de werkonderbreking.

De acties gaan over de invoering van de zogeheten combibundel, waarmee de bezorgers een deel van de taken van de postvoorbereiders overnemen. FNV had PostNL een ultimatum gegeven dat maandag afliep. Het postbedrijf besloot dat te negeren waarna de vakbond al aankondigde met acties te komen.

Bondsbestuurder Ger Deleij geeft aan dat het wat FNV betreft niet bij de actie in Den Bosch blijft. De komende weken volgen meer ,,speldenprikken'' waarmee de vakbond PostNL wil verrassen. ,,Als dat niet werkt zullen er grotere acties volgen.''