Nieuws/Financieel
2280592
Financieel

Japanse beurs zet opmars voort

Tokio - De effectenbeurs in Japan is dinsdag opnieuw met winst gesloten. De stemming werd gesteund door een daling van de Japanse yen. Ook de banken waren in trek na de rally onder de Amerikaanse branchegenoten. De andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten een wisselend beeld zien.

De Nikkei-index in Tokio ging 0,7 procent hoger de dag uit op 22.196,89 punten. Het was de derde winstbeurt op rij. De banken Mitsubishi UFJ Financial Group en Sumitomo Mitsui Financial Group kregen er 1,2 en 0,8 procent bij. Tokyo Electron en Advantest, die veel producten verkopen in het buitenland, profiteerden van de goedkopere yen en stegen 1,8 en 0,9 procent.

Nissan toonde herstel en klom bijna 4 procent. Het aandeel verloor een dag eerder 4,6 procent na het nieuws dat de automaker heeft gesjoemeld met de uitstootgegevens. Internetbedrijf Yahoo Japan steeg 11,4 procent. Het Japanse telecomconcern SoftBank neemt een belang van ruim 10 procent in Yahoo Japan over van de Amerikaanse investeerder Altaba voor zo'n 2 miljard dollar.

In Hongkong boekte de Hang Seng-index een tussentijdse winst van 0,1 procent en de beurs in Shanghai verloor 0,3 procent. Op macro-economisch vlak bleek dat de Chinese inflatie in juni conform verwachting is uitgekomen op 1,9 procent. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,4 procent en de Kospi in Seoul steeg 0,4 procent.